Advokatska komora osudila napad na Melihu Filipović

Društvo

Nedopustivo je da bilo ko napada advokata, kako verbalno, tako i fizički, prilikom obavljanja njegovog posla, a naročiti ne od drugog advokata, navedeno je u zaključcima Izvršnog odbora Advokatske komore RS.

 

Disciplinski organi Advokatske komore Republike Srpske zaprimili su prijavu advokatice iz Banjaluke Melihe Filipović protiv njenog kolege Jovana Čizmovića i disciplinski tužilac će hitno donijeti odluku u tom slučaju.

 

Iz Advokatske komore najoštrije osuđuju incident koji se desio 1. oktobra, kada je napadnuta advokatica Meliha Filipović na uviđaju održanom u postupku Godetske uprave Banjaluka.

 

– Nedopustivo je da bilo ko napada advokata, kako verbalno, tako i fizički, prilikom obavljanja njegovog posla, a naročiti ne od drugog advokata – navedeno je u zaključcima Izvršnog odbora Advokatske komore RS.

 

Posebno se osuđuje što je, kako dodaju, napadnuta žena advokat i u starijoj životnoj dobi.

 

– Upućena je zamjerka službenom licu što postupak nije odmah prekinut, umjesto što je nastavljen i samo zapisnički konstatovano šta se desilo, jer na taj način nije pružena adekvatna zaštita advokatici prilikom vršenja njenog posla. Postojala je obaveza službenog lica da se odmah reaguje, pruži pomoć i zatraži reakcija nadležnih institucija, jer na svako nasilje mora postojati nulta tolerancija – navedeno je u saopštenju.

 

Počasni predsjednik Advokatske komore RS Jovan S. Čizmović fizički je 1.oktobra napao advokaticu Melihu Filipović (85) iz Banjaluke.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *