Predstavljen projekat “Banja Luka ljudskog lica”

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predstavio je danas projekat „Banja Luka ljudskog lica“, koji će obuhvatiti niz aktivnosti usmjerenih prema građanima svih generacija, njihovim potrebama i interesima u svim sferama života.

 

Zajedeno sa brojnim predstavnicima civilnog sektora, uključenih u projekat, Radojičić je naglasio da je pripremljen sveobuhvatan koncept, koji uključuje niz različitih oblasti, a u čijem je centru „običan čovjek“.

 

– Dvije godine smo sklapali mozaik ovog projekta i danas možemo kazati da imamo sveobuhvatan koncept. Tu mislim i na bezbjednost jer građani moraju da se osjećaju bezbjedno u svom gradu. Veoma važno nam je i zdravlje građana i zato smo juče započeli kampanju preventivnih zdravstvenih pregleda zajedno sa Domom zdravlja Banja Luka. Mnogo polažemo i na prostor u kojem živimo, i već nam je u toku projekat malih intervencija u prostoru gdje imamo sjajne prijedloge i ideje kako oplemeniti naš životni prostor. Tu je i čitav set projekata posvećen djeci, mladima, osobama sa posebnim potrebama, starijim osobama, koji radimo sa javnim ustanovama i civilnim sektorom – rekao je Radojičić.

 

On je dodao da će u okviru navedenih aktivnosti biti sproveden i projekat reaktiviranja Doma omladine čiji je cilj da se taj prostor oživi i da se tu organizuju događaji koji će biti interesantni za mlade.

 

Koordinator projekta „Banja Luka ljudskog lica“, Sonja Stančić, naglasila je da cijeli spektar projekata jeste inovativan i da to druge lokalne zajednice do sada nisu radile u ovom obimu.

 

– Svrha projekta je pružanje prilike ljudima svih generacija da se uključe u aktivnosti koje će im donijeti novi kvalitet življenja, da razvijemo zdravog mladog čovjeka koji će kasnije preuzeti aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici. Sve aktivnosti koje ćemo sprovoditi na lokalu su potpuno besplatne i želimo da naglasimo da Grad brine o svojim građanima i da želi da unaprijedi kvalitet života svih stanovnika – rekla Stančić.

 

Ilija Trninić iz organizacije „Perpetum mobile“, izjavio je da projekat „Banja Luka ljudskog lica“ doživljava kao svojevrsnu mobilizaciju zajednice i da je to vrijednost koja je prepoznata u našem gradu.

 

– Veliki broj ljudi iz nevladinog sektora, institucija i organizacija, zajedno sa Gradskom upravom, govori da smo postigli jedinstvo u nastojanjima da život naših građanima učinimo kvalitetnijim. Očekujem mnogo od ovog projekta i pozivam građane da se odazovu na ove programe i uzmu aktivno učešće – zaključio je Trninić.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *