Rajčević: RS zainteresovana za moderne tehnologije i inovacije

Društvo

Ministar za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da je Srpska zainteresovana za sva dešavanja na polju razvoja modernih tehnologija i inovacija, ocijenivši to kao politički prioritet Vlade.

 

Rajčević, koji u Beogradu učestvuju na četvrtoj konferencija Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija, napomenuo je da će na tom skupu biti prikazano šta Kina radi na polju inovacija i modernih tehnologija.

 

– Moje prisustvo danas namijenjeno je tom cilju da vidimo šta to Kina ima da ponudi za saradnju i kako se Republika Srpska uklapa u taj cjelokupni projekat – rekao je Rajčević.

 

On je podsjetio da je Kina svjetska velesila u oblasti inovacija, tehno preduzetništva i primjene modernih tehnologija

 

– Imaćemo mogućnost da vidimo i pet-ge tehnologiju u praksi, kao i koji su modaliteti saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope – rekao je Rajčević.

 

Dvodnevna ministarska konferencija o inovacijama okupila je najrelevantnije predstavnike inovacionih ekosistema iz Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *