Banjaluka: Besplatni pregledi i u Česmi

Društvo

Besplatni preventivni zdravstveni pregledi nastavljeni su jutros u ambulanti porodične medicine u Česmi, u okviru velike akcije pod nazivom „Za tvoje dobro“. Ekipe „Doma zdravlja“ koje provode akciju na terenu, a čije troškove snosi Grad, već sljedećeg vikenda pregledaće mještane u Šargovcu.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je jutros u Česmi prisustvovao nastavku akciji preventivnih zdravstvenih pregleda stanovništva Banje Luke, istakao je da ova akcija obuhvata seriju besplatnih preventivnih pregleda stanovnika na nekoliko tipičnih najraširenijih oboljenja.

 

-Akcija je počela u Motikama i nakon dva dana rada u toj ambulanti, akcija je uspješno okončana. Odziv je bio dosta dobar i vjerujem da će sve više i više sugrađana priključiti ovim pregledima u svojoj ambulanti porodične medicine – rekao je Radojičić.

 

Predsjednik Radne grupe za provođenje ovog projekta, dr Mladen Šukalo naglasio je da je početak akcije pokazao da su sugrađani itekako prepoznali njen značaj i značaj preventivnih pregleda.

 

-Zaposleni u Domu zdravlja nastaviće ove aktivnosti u skladu sa planom. Sve preventivne aktivnosti su besplatne i obuhvatiće svo stanovništvo u cilju otkrivanja hroničnih masovnih nezaraznih bolesti – zaključio je dr Šukalo.

 

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević kazao je da već od jutros ima dosta sugrađana koji su došli da se pregledaju.

 

-Da bi se svi ovi pregledi obavili potrebno je više stotina KM, a u ovoj akciji su svi besplatni i zato je korist akcije višestruka. Imamo oko 750 prijavljenih pacijenata, ali svi oni koji budu htjeli mogu se pregledati – rekao je Maličević.

 

Jedan od mještana Česme koji je jutros došao na pregled bio je i Nemanja Ankić, koji je izrazio zadovoljstvo time što se tokom ove akcije stanovništvo može preventivno pregledati.

 

-To i jeste način da se bolest spriječi u korijenu – kazao je Ankić.

 

Raspored

 

Poslije Česme, pregledi će biti organizovani u Šargovcu (od 19. do 22. oktobra), zatim u Aginom selu (26. oktobar) i u Bočac (27. i 28. oktobar).

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *