Otvoren Sajam zapošljavanja “BL 2019”

Društvo

U Banjaluci je danas otvoren Sajam zapošljavanja “BL 2019”, na kojem će oko 50 privrednih subjekata posjetiocima ponuditi oko 350 radnih mjesta iz različitih sektora.

 

Sajam zapošljavanja, koji organizuje Gradska razvojna agencija u saradnji sa banjalučkom filijalom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, otvoren je u Sportskoj dvorani “Centar” do 18.00 časova.

 

Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović rekao je da se ova agencija trudi da svake godine ponudi sve veći broj poslova, te da budu obuhvaćene sve oblasti poslovanja.

 

– Cilj nam je da povežemo poslodavce koji traže radnu snagu sa onima koji traže posao, ali i da mladima omogućimo da na jednom mjestu vide koji su to profili traženi na tržištu rada, te da se u skladu sa tim možda i prekvalifikuju – rekao je Milanović novinarima.

 

On je naveo da se na sajmu nude poslovi iz drvopređivačakog, prehrambenog i metalskog sektora, zatim industrije tekstila, kože i obuće, uslužnih djelatnosti, ali i bankarskog i zdravstvenog sektora.

 

Osim ponude poslova, dodao je on, u okviru Sajma biće održane i četiri panel-diskusije koje će se odnositi na promociju kreativne industrije.

 

Prema njegovim riječima, na panelima će biti obrađene teme “Kultura i kreativna industrija”, “Umjetnost kao pokretač društva”, “Kako od sebe napraviti brend” i “Od hobija do biznisa”.

 

Direktor prodaje Štamaprije “Atlantik BB” Bojana Radić rekla je da konstantno teže tehnološkom i usavršavanju radne snage u kompaniji.

 

– Nudimo radna mjesta koja su nam deficitarna, a to je kadar u procesu proizvodnje, trebaju nam radnici na velikim štamparskim mašinama, kao i radnici u procesu dorade – dodala je Radićeva.

 

Ona je istakla da je kompanija, zbog manjka radne snage, spremna na dogovor o visini plate, kao i na stvaranje mogućnosti napredovanja u poslu, te da se u skladu s tim poveća i plata.

 

Bojan Dragišić iz Kreativne agencije “Plej tim” Banjaluka rekao je da je u kreativnoj industriji sve veća potreba za radnom snagom, te da se u Agenciji trude da organizuju edukaciju mladih koji imaju kreativni potencijal.

 

– Trenutno smo u potrazi za montažerom, grafičkim dizajnerom, te kadrom za video-animaciju. Uvijek smo raspoloženi za nove ljude, koji su spremni da uče i stvaraju, naročito jer su mladi kod nas veoma kreativni, te im treba pružiti priliku da svoj potencijal pokažu i oblikuju – dodao je Dragišić.

 

Direktor Ustanove za stručno obrazovanje odraslih Banjaluka Zoran Vuković rekao je da ova ustanova trenutno ima aktivnih 28 vrsta obuka, između ostalog u oblasti prerade drveta i metala.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *