Za obnovu putne mreže u Srpskoj oko 500 miliona KM

Društvo

Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” uz pomoć Vlade Srpske planira u narednoj godini veliki investicioni ciklus u rehabilitaciju i rekonstrukciju magistralne i regionalne putne mreže u Srpskoj u šta bi bilo uloženo skoro 500 miliona KM, rekao je danas vršilac dužnosti direktora “Puteva” Nenad Nešić.

 

Nešić je na panel-diskusiji pod nazivom “Investicije u saobraćaju i niskogradnji u Srbiji i regionu” u Novom Sadu rekao da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom o odobravanju sredstava, dodavši da će veći dio iznosa biti usmjeren na istok Srpske.

 

– Investiraćemo u putnu komunikaciju na području Sarajevsko-romanijske regije, a već od sljedeće godine počinje rekonstrukcije puta Foča – Brod na Drini – Šćepan polje”, naveo je Nešić na panel-diskusiji u okviru trećeg međunarodnog sajma saobraćaja “Trefik solušns ekspo” /Traffic solutions expo/, saopšteno je iz Puteva Srpske.

 

On je istakao da će novac biti ulagan i na području Trebinja, Nevesinja, Bileće i Gacka s ciljem da taj dio putnih pravaca što bolje bude povezani sa budućim auto-putem koji počinje da se gradi zajedno sa Srbijom. Nešić je govorio i o značaju bezbjednosti saobraćaja i identifikaciji crnih tačaka na putevima u Srpskoj.

 

– Koliko god se ulaže u razvoj infrastrukture toliko je značajno da se podigne nivo bezbjednosti saobraćaja i ulaže u sanaciju crnih tačaka – rekao je Nešić.

 

Prema njegovim riječima, “Putevi Republike Srpske” ulažu znatna sredstva za sanaciju crnih tačaka, što će, kako kaže, činiti i naredne godine, kako bi se povećao nivo bezbjednosti i smanjio broj saobraćajnih nezgoda. U panel-diskusiji učestvovali su i pokrajinski sekretar za građevinarstvo, energetiku i saobraćaj Nenad Grbić, Slobodan Ležaić iz “Koridora Srbije” Beograd, te Milan Ilić iz Agencija za bezbjednost saobraćaja Srbije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *