Profesorica Delić poručila političarima: Kaznite se sami, da vas mi ne kažnjavamo!

Društvo

“Zbog nepodnošljivog siromaštva u koje ste gurnuli cijelu BiH, zbog strašne korupcije i pljačkaških pohoda stranačkih lidera, zbog bijede svakog oblika, vojnici će cijevi svojih pušaka okrenuti prema vama i svemu što je vaše, ne prema onima na koje ih huškate!”

Nakon sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vezi revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, na svom Facebook profilu oglasila se profesorica Šeherzada Delić.

Profesorica Delić reviziju smatra “kao naručenom” za podizanje političkih tenzija i tvrdi da je ona poslužila svim političkim akterima u BiH ne samo za za politički obračun, već i za potvrđivanje pravca političke borbe u okvirima predizborne kampanje.

Svojom objavom, koju prenosimo u cjelosti, izazvala je veoma pozitivne reakcije javnosti.

Mir mir miiiir, niko nije kriiiv…

Zapjenili “nacionalni” voždi, pa sa svih strana uzvikuju kako na njih nasrću oni drugi, ali to oni neće dozvoliti! Nesposobni da dokažu krivicu, a još nesposobniji da je skriju, pjevaju i bljuju mržnju na komšijske i susjedske granice!

K'o biva, da njihov narod vidi i shvati opasnost od onih: “koji ih nikada nisu prestali mrziti jer su ih oduvijek mrzili i zauvijek će ih mrziti”!

Hahahahahahaghghghghgaaaaahahaha!

Misle da narodi ne vide o čemu se radi, da narodi ne vide šta skrivaju iza zavjese od nacionalističke prašine koju podižu!? Da će građani nasjesti na njihove prljave trikove koje izvode kako bi od sebe odbili sve veću, bujicu narodnog nezadovoljstva/gotovo bijesa, i u Federaciji i u RS-u !

Ama, ne izazivajte vlastiti narod jer će vam se sigurno obiti o prazne, kriminalom ogrezle glave!

Kada biste sutra naredili mobilizaciju vlastitog naroda, pa ih pokušali poslati da ubijaju onu drugu vojsku, vojnici bi se okrenuli i pucali u vas!! Pucali bi u svoje vlastite predstavnike!! Toliko ste se odrodili od naroda da ne osjetite u kolikoj se opasnosti, vi lično, nalazite!!

Zbog nepodnošljivog siromaštva u koje ste gurnuli cijelu BiH, zbog strašne korupcije i pljačkaških pohoda stranačkih lidera, zbog bijede svakog oblika, vojnici će cijevi svojih pušaka okrenuti prema vama i svemu što je vaše, ne prema onima na koje ih huškate! Tako se bh građani, osjećaju svugdje. Svugdje!!! Na cijelom području BIH!!

Jedan basnoslovno bogat, a devet siromašnih! Devet gladnih radi/robuje, onom jednom sitom!

Shvatili su ljudi, uvidjeli ko je robovlasnik u BiH! Nije to onaj iz drugog naroda!
Robovlasnik je naš, naš prvi komšija/susjed. Onaj iz “jake” partije, glup a poslušan, ali zato najmanje milion težak! Onaj s kupljenom diplomom, podoban!

Je li nam onaj iz drugog entiteta kriv što u našem entitetu ne možemo, recimo, dobiti adekvatni poljoprivredni poticaj, što ne možemo prodati mlijeko po dogovorenoj cijeni, što moramo svoju djecu slati u svijet, da tamo jeftino prodaju svoju radnu snagu, što učitelji ne primaju plaće, bolesnici moraju kupovati lijekove koje su bolnice obavezne imati??

Nije! Nije nam kriv onaj iz drugog entiteta nego ovaj iz našeg!

Ovaj “naš” što nas već dvadeset i pet godina pljačka, nudi nam jeftina znanja u jeftinim školama, kako bismo postali gluplji, primitivniji i povodljiviji pa da s nama lakše vladaju. Bacaju među nas najubojitije oružje-nacionalistički fašizam! Bace to među nas kao bebi zvečku, pa dok se mi glođemo, oni mirno grade svoja carstva a našu otetu, opljačkanu imovinu sklanjaju u sigurne međunarodne bankovne utvrde.

Ne igrajte se s vlastitim narodom! Nije narod ni slijep ni gluh a ni glup, udariće na vas!

Znaju oni za koga su ginuli. Znaju oni ko od njihove ratne muke i smrti, danas profitira.

Nećete još dugo moći živjeti na našoj muci! Kaznite se sami, da vas mi ne kažnjavamo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *