Rasulo u Krajina-osiguranju, radnici prijete dolaskom pred Vladu RS

Društvo

Ni poslije šest mjeseci privremene uprave, stanje u banjalučkom “Krajina-osiguranju” se nije promijenilo. Radnici platu nisu primili četiri mjeseca, a većinski vlasnici Navin Agarval i Gupta Nete ne dolaze u firmu već šalju spiskove za otkaze.

Zbog neizvjesne budućnosti preduzeća i nekorektnog odnosa poslodavaca prema radnicima, ostavku je danas podnio i nedavno postavljeni direktor “Krajina-osiguranja” Branislav Vlačo.

Pravnik Krajina-osiguranja Mladen Granzov tvrdi da je na privatni mejl dobijao spiskove radnika koji su planirani za otkaz. Za sve optužuje jednog od većinskih vlasnika, Navina Agarvala.

-Dobio sam spisak radnika za otkaz, za smanjenje plata i provizija. Mejlovi su su sadržavali oznaku tajnosti i tražili su od mene da sprovodim njihove naloge da se to ne prezentuje Društvu, otkriva Granzov.

Zaposleni protestuju što se preduzeće vraća u ruke vlasnicima koji su ga upropastili i najavljuju da neće više sjediti skrštenih ruku.

-Radnike više ne interesuje ko će biti vlasnik, oni hoće da rade i da prime platu za taj rad. Ukoliko se nešto ne poduzme, mi u sindikatu upotrijebićemo sva dozvoljena sredstva, što na kraju uključuje i okupljanje ispred zgrade vlade, poručio je predsjednik Sindikata finansijskih organizacija Miroslav Zečević.

Darko Barašin, izvršni direkor za koordinaciju rada sektora u Investiciono-razvojnoj banci RS kaže da je još prije nekoliko mjeseci IRB podnijela zahtjev sudu za održavnanje vandredne sjednice akcionara, ali da se još čeka ishod sudske odluke.

-Sud je nakon nekoliko dana donio rešenje kojim se imenuje lice koje će sazvati skupštinu i ostavilo je rok od nekoliko dana za žalbu. Irb je napisao odgovor na žalbu i sada čekamo da se sud odluči i nadamo se da će to biti u roku nekoliko dana, navodi Barašin.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *