Banjaluka: Počelo asfaltiranje puta za Motike

Društvo

Prvi sloj asfalta postavljen je ovih dana na dionici saobraćajnice od Petrićevca prema Motikama, u okviru radova na izgradnji jednog od najvećih ovogodišnjih projekata saobraćajne infrastrukture, vrijednom dva miliona KM.

 

Ovih dana počelo je postavljanje prvog sloja asfalta, na prvoj dionici puta za Motike koji je u izgradnji, od tzv. Žutih zgrada do Banijske ulice, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, ovih dana se postavlja prvi sloj asfalta do Banijske ulice i nastavljaju dalji radovi na izgradnji ove saobraćajnice puta- kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

 

I na drugoj dionici puta, od Banijske ulice do „Pavlović tursa“ u toku su pripreme za asfaltiranje. Trenutno, na ovoj dionici izvode se radovi na iskopu materijala, a za nekoliko dana će se, po informacijama od izvođača radova, početi sa postavljanjem ivičnjaka za pješačke staze i pripremama za asfaltiranje.

 

Radovi na izgradnji 1,2 kilometra saobraćajnice otvoreni su krajem marta ove godine, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom kao i javnom rasvjetom.

 

Dosadašnja saobraćajnica u Ulici kralja Aleksandra je bila neuslovna i dotrajala, te je odlučeno da se ide u potpunu rekonstrukciju odnosno izgradnju nove saobraćajnice.

 

-Zbog izgradnje nove saobraćajnice, veliki teret prolazi okolnim ulicama, kao što su Banijska i Ljevčanska, zbog čega smo odlučili da po završetku izgradnje puta za Motike obnovimo i ove ulice- ukazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *