Banjaluka u novom međunarodnom projektu

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić danas je u Izraelu potpisao sporazum o pristupanju Banje Luke novom međunarodnom projektu “Learning cities” (“Gradovi koji uče”).

 

Kako je kazao Radojičić, UNESCO je već ranije pokrenuo mrežu gradova u svijetu “Learning cities” koja je posvećena cjeloživotnom učenju, inovacijama, razvoju strat-ap preduzeća, dodatnim kvalifikacijama i prekvalifikacijama, kao podsticaj promjenama na tržištu i savremenim tehnološkim promjenama, koje traže da se ljudi stalno obrazuju, dokvalifikuju i prekvalifikuju.

 

-Ovaj projekat, koji će trajati godinu dana, omogućiće Gradu Banjoj Luci pristup do iskustava gradova partnera i razmjenu najboljih saznanja o načinima dodatnih kvalifikacija, prekvalifikacija, start-ap, inovacija i cjeloživotnog učenja – naglasio je Radojičić.

 

Na ovaj način, gradonačelnik Banje Luke – otvorio je još jedan međunarodni projekat u kojem se afirmiše grad Banja Luka na savremenim trendovima i savremenim pitanjima.

 

Sporazum u Izraelu, uz gradonačelnika Banje Luke, danas su potpisali predsjednik pokrajine Friuli Venecija Đulia, Masimo Fedriga, predsjednik Saveza opština Izraela Haim Bivas, predstavnici dvije italijanske pokrajine, nekoliko akademskih institucija i grada Modina iz Izraela.

 

Radojičić nastavlja posjetu Izraelu – sastancima u Savezu opština i gradova Izraela, posjetom bratskom gradu Modinu i sa drugim bilateralnim susretima sa talijanskim partnerima pokrajina iz Friuli Venecija Đulia i Veneto, te sa partnerima iz Izraela.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *