Radojičić: Grad neće popustiti pod pritiscima lobija

Društvo

Prilikom današnje posjete Ložioničkoj ulici, gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da Gradska uprava neće popustiti pod pritiscima različitih lobija u gradu i da će se morati uvesti više reda, posebno u građevinskoj oblasti i inspekcijskom nadzoru.

-Ložionička je poruka svima u gradu da mislimo ozbiljno. Ima pritisaka i dosta problema sa pojedinim lobijima, od mazuta do građevine, ali ova administracija misli ozbiljno i namjerava ove stvari da istjera do kraja- istakao je gradonačelnik Radojičić.

On je najavio da se radi na rješavanju još dva problema u gradu za koje postoje pritužbe građana a „koja se vuku dosta dugo“, o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

-Inspekcija je zabranila pretovar rude boksita u Ložioničkoj ulici i ta zabrana i dalje stoji. Željeznice RS nisu dobile, niti su tražile ekološku dozvolu, a dužnost Grada je da obezbjedi poštovanje zakona, posebno tamo gdje postoji mogućnost zagađenja okoline- rekao je on.

Bilo je više zahtjeva od Željeznica RS da se nastavi sa pretovarom rude u Ložioničkoj ulici, ali su oni odbijeni jer nemaju dozvolu. U dobroj volji i namjeri, da se nastavi snabdijevanje Zvornika boksitom, Gradska uprava je ponudila da se razgovara o drugim lokacijama koje nisu u naseljima i koje nikoga ne ugrožavaju, ali s druge strane nije bilo neke naročite volje niti interesa.

-Gradska uprava nema informacija da se na nekom drugom dijelu vrši pretovar, ali će razgovarati sa predstavnicima Željeznicama RS radi otklanjanja svih štetnih posljedica koje su u međuvremenu uzrokovane dosadašnjim aktivnostima na ovoj lokaciji- zaključio je Radojičić.

Mještanka Kornela Vuković izrazila je zadovoljstvo današnjom posjetom gradonačelnika Radojičića Ložioničkoj ulici.

-Godinama se borimo da živimo normalnim životom. Sve do dolaska gradonačelnika Radojičića nismo imali iz gradske administracije povratne informacije da li prihvataju da čuju i našu stranu. U ime svih nas koji ovdje živimo, ja mu se na tome zahvaljujem – rekla je Vukovićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *