Mišić: Sindikat se zalaže za povećanje plata

Društvo

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da se sindikat zalaže za povećanje plata i da radnici u javnom i realnom sektoru ostanu u Srpskoj, te ukazala da je to moguće ostvariti uz veću vladavinu prava i kvalitetniji ambijent.

 

“Potrebno je svake naredne godine povećavati plate najmanje 10 odsto, ili da najniže najviše rastu, a one relativno visoke rastu manje”, istakla je Mišićeva.

 

Ona je u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tokom objedinjene rasprave o setu izmjena zakona o platama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu, naglasila da je cilj da radnici sa niskim platama obezbijede egzistenciju svojim porodicama.

 

Mišićeva je rekla da ovim setom zakona, kojim se povećavaju plate, u pojedinim sektorima nije ostvarena najpravičnija raspodjela sredstava, te da o tome treba voditi računa.

 

“Ne radi se o većem iznosu novca koji traže sindikati, već o pravičnijoj i boljoj raspodjeli novca koji je Vlada odredila za povećanje plata i to se može uraditi”, rekla je Mišićeva.

 

Ona je dodala da Sindikat podržava rasterećenje realnog sektora privrede s ciljem povećanja plata radnika u tom sektoru.

 

“Sindikat smatra da je u dva koraka moguće doći do najniže plate od 600 KM”, zaključila je Mišićeva.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *