Šeranić o novom bloku UKC RS sa predstavnicima Evropske investicione banke

Društvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Evropske investicione banke o tehničkim detaljima prve faze izgradnje, rekonstrukcije i opremanja tehničko-ekonomskog bloka (TEB) Univerzitetskog kliničkog centra RS na Paprikovcu.

 

Ovaj blok bi trebalo da obezbijedi snabdijevanje UKC RS svim potrebnim energentima, kao što su para, vruća voda, grijanje, hlađenje, te medicinskim gasovima itd. i to za sve klinike u okviru ovog savremenog bolničkog kompleksa.

 

– Takav tehničko-ekonomski blok će podrazumijevati kompletno i dugoročno rješenje za sve postojeće i planirane objekte na lokaciji Paprikovac, uključujući i sve prostore budućeg Medicinskog kampusa kao i pripremu hrane za potrebe svih klinika Univerzitetskog kliničkog centra RS – navode iz Ministarstva.

 

Podsjećamo, Vlada RS je prije tri godine odlučila da započne aktivnosti na ovom projektu, a o finansiranju i kreditiranju se tada razgovaralo upravo sa EIB.

 

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o dosadašnjim aktivnostima na planiranju izgradnje Medicinskog kampusa, koji ostaje strateško opredjeljenje ovog Ministarstva.

 

Po njihovim podacima, do sada je izrađena studija izvodljivosti i idejni projekat, kao i glavni projekti za buduće objekte u okviru Medicinskog kampusa na lokaciji Paprikovac.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *