Banjaluka: Dogodine gradska strategija o razvoju turizma

Društvo

Grad Banja Luka će dogodine pripremiti Strategiju razvoja turizma za period od pet idućih godina, u nastojanju da poboljša turističku statistiku i kreira atraktivan turistički sadržaj za posjetioce iz regiona.

 

Neven Stanić načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ističe da statistički podaci iz godine u godinu pokazuju značajan porast dolazaka i noćenja u Banjoj Luci.

 

-Na ovo povećanje uticala su brojna dešavanja u gradu na Vrbasu, koja su organizovana u okviru „Proljeća u Banjaluci“, „Ljeta na Vrbasu“ i drugih manifestacije iz kalendara turističkih i kulturnih manifestacija – ističe Stanić.

 

Grad Banja Luka je početkom novembra 2018. godine, dobio status turističkog mjesta.

 

To priznanje donijelo je mnoge pogodnosti, a jedna od njih je povećanje boravišne takse za 0,50 KM, što ukupno iznosi 2,50 KM. Ujedno je ispunjen uslov za povećanje paušalnog iznosa boravišne takse.

 

– U toku je priprema prijedloga izmjene visine paušalnog iznosa boravišne takse, koji se određuje u rasponu od 30 do 50 KM za svaki krevet na godišnjem nivou – rekao je on.

 

Resorno odjeljenje će i u 2020. godini raspisati javni poziv za prijavu projekata za razvoj turizma, a u planu je i međunarodna konferencija o razvoju turizma.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *