Od utorka zahlađenje sa snijegom

Društvo

Poslije nekoliko sunčanih dana, koji su bili bez padavina, prema prognozama meteorologa naredne sedmice u BiH ponovo bi trebao padati snijega.

 

U ponedjeljak se to ne bi trebalo desiti, jer se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuje kiša.

 

Već u utorak dolazi do promjene. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva se očekuje kiša u većem dijelu BiH, a u višim područjima sa snijegom.

 

Poslije podne i u večernjim satima padavine uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U većini područja se očekuje susnježica i snijeg. Temperature vazduha u Bosni od jedan do sedam, a u Hercegovini od sedam do 12 stepeni.

 

U srijedu se očekuje pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od jedan do pet, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od sedam do 10 stepeni.

 

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima s kišom, a u Bosni uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nule do pet, na jugu od šest do 10 stepeni.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *