Mišić: Nadamo se podršci socijalista za minimalnu platu od 550 KM

Društvo

Iskreno se nadam da će u Socijalističkoj partiji razumjeti obične ljude onako kako bi trebalo to da razumiju lijevo orjentisane stranke i da će Vladi RS predložiti da najniža plata u Srpskoj bude 550 KM.

 

Ovo je komentar predsjednice Saveza sidnikata RS Ranke Mišić na odluku Glavnog odbora SP na osnovu koje će od Vlade RS zatražiti da zakonski minimalac u Srpskoj od naredne godine bude 525 KM i da nedjelja bude neradan dan.

 

– Svi koji prate rad Saveza sindikata RS znaju da su inicijative o povećanju najniže plata i neradne nedjelje naše, odnosno Saveza sindikata, i mi na tome dugo radimo. Zanimljivo je da su članovi Vlade RS na sjednicama Ekonomsko-socijalnog savjeta, a obojica su iz SP (Petar Đokić i Duško Milunović), nakon što smo mi iznijeli činjenice koje su neoborive o tome da najniža plata treba da bude 550 KM, rekli da je njihov lični stav da plata bude 500 KM. Zatim na organima njihove stranke odlučuju da predlože minimalac od 525 KM – objašnjava Mišićeva za Srpskainfo.

 

Socijalni partneri, predstavnici Saveza sidnikata RS, poslodavaca i Vlade, iz dva pokušaja nisu na sjednici Ekonomsko-socijalnog svajeta uspjeli da dogovore iznos najniže plate. Zato će odluku o tome da donese Vlada. Premijer RS Radovan Višković već je rekao da zna kolika će ona biti, ali da je nekorektno to sada otkriti.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *