Akcija za porodicu Uldrijan: Potrebna hrana i sredstva za higijenu

Društvo

Humanitarna pomoć za porodicu Uldrijan iz Banjaluke prikupljaće se u nedjelju, 15. decembra, od 19 do 22 sata u kafiću Smuggler.

 

Radi se o akciji koja se organizuje svakih šest mjeseci, već desetu godinu zaredom. Porodicu Uldrijan čine majka Grozda (74), sin Saša (49) i kćerka Irena (45). Svo troje imaju teške probleme sa zdravljem, mjesečno na lijekove troše oko 300 KM. Žive od malih penzija, plaćaju dugove za komunalije i hrane se u javnoj kuhinji. Svježe voće i povrće rijetko mogu priuštiti, dok je meso za njih misaona imenica. Kako su ranije isticali, jako dobro znaju kako je to nemati čak ni 0,20 KM.

 

U nedjelju će se u Smuggleru prikupljati hrana i higijenska sredstva. Porodica Uldrijan naglašava da im nisu potrebni brašno, riža ni tjestenina, jer toga trenutno imaju dovoljno.

 

Mole građane da se baziraju na ulje, jogurt, mlijeko, sir, pileće salame, pileće paštete, tunjevinu, svježe voće i povrće.

 

Od higijenskih sredstava najpotrebniji su im deterdžent za veš i suđe, sapuni, šamponi, toalet papir i drugo.

 

Za sve građane koji u nedjelju donesu svoje donacije organizatori su obezbijedili besplatno piće i grickalice. Svi oni koji žele kontaktirati Grozdu Uldrijan mogu to uraditi putem broja telefona telefona 065/380-427. Svi koji žele donirati novac, tu je račun broj 5620 9981 2997 2559.

 

Organizatori akcije su udruženja građana Kultura kulturi i eTrafika.net.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *