Novogodišnji praznici bez snijega, januar počinje s kišom

Društvo

Prijatnije temperature za ovo doba godine u Bosni i Hercegovini nastaviće se u ostatku decembra – ako je suditi na osnovu prognoze objavljene na internet stranici AccuWeather, ali i prognozi Federalnog hidrometereološkog zavoda.

 

U toku ove sedmice očekuju se temperature do 17 stepeni, sudeći prema trodnevnoj prognozi FHMZ-a, a AccuWeather navodi da će biti 13 stepeni, te da od četvrtka slijede padavine.

 

Ljubitelji snijega će biti razočarani. Izvjesno je da će novogodišnji praznici, kao i ostatak mjeseca proteći sa vrlo malo ili skoro nikako bijelog pokrivača.

 

Temperature zraka posljednjeg dana u godini će biti niske. Biće hladno, ali ne mnogo. Najniža temperatura bi trebala biti do -6 u Bosni, odnosno -1 stepeni Celzijusovih u Hercegovini bez padavina, navodi AccuWeather.

 

Decembra 31. preovladavaće oblačno vrijeme i temperature oko 1 stepen Celzijusa, dok se u novogodišnjoj noći očekuje nekoliko pljuskova u večernjim satima nakon čega slijedi malo snijega.

 

Sudeći prema prognozi, snijeg i kiša nastavit će padati i prva dva dana u novoj 2020. godini, dok se već od 4. januara očekuje razvedravanje i porast temperatura.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *