Oblačno vrijeme sa kišom, stabilizacija od utorka

Društvo

U Republici Srpskoj za vikend će preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom, a stabilizacija se očekuje od utorka, 24. decembra.

 

Prema najavama meteorologa, sutra ujutro i prije podne na sjeveru će biti suvo, poslije podne s kišom, a do večeri se očekuje prestanak padavina i na zapadu razvedravanje.

 

U noći će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme, do jutra s kišom na zapadu, jugozapadu, centralnim krajevima i na jugu, a suvo će ostati istoku, u Podrinju, Semberiji i centralnom dijelu Posavine.

 

Na jugu i jugoistoku sutra se očekuju i obilne padavine uz grmljavinu i pljuskove od 40 do 60 litara po metru kvadratnom, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Najviša dnevna temperatura sutra će na zapadu i jugu biti do 13, na sjeveroistoku do 16 stepeni, u centralnom planinskom pojasu od tri do osam stepeni Celzijusovih.

 

U nedjelju, 22. decembra, prije podne će preovladavati oblačno vrijeme sa slabom i mjestimičnom kišom u većini predjela.

 

Tokom dana češća umjerena kiša, a na jugu i s grmljavinom.

 

Poslije podne će pasti temperatura pa se uveče na planinama očekuje susnježica i snijeg, dok će u nižim predjelima i dalje padati slaba i mjestimična kiša.

 

Prestanak padavina očekuje se do jutra u ponedjeljak, 23. decembra, osim na krajnjem istoku.

 

Jutarnja temperatura iznosiće od tri do osam, na planinama od jedan stepen Celzijusovih, a najviša dnevna od šest do 11 stepeni, na jugu stepen dva viša.

 

Prema večeri temperatura će biti u padu, pa će na planinama biti do minus dva stepena Celzijusova.

 

U ponedjeljak ujutro biće slabih padavina u mnogim krajevima, a prestanak se očekuje prvo na zapadu, jugozapadu i jugu.

 

Tokom dana vjetrovito i suvo, sa sunčanim intervalima na istoku i u planinskom pojasu.

 

Utorak, 24. decembra, očekuje stabilizacija vremena sa najvišom dnevnom temperaturom do 12 stepeni Celzijusovih.

 

Jutro će biti prohladno, na planinama hladno, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana biće sunčano i sa sunčanim intervalima uz malu, a u planinskom pojasu i umjerenu dnevnu oblačnost, svježije u odnosu na prethodnu sedmicu.

 

U ponedjeljak i utorak najviša dnevna temperatura iznosiće od sedam do 12, na jugu stepen dva viša, u centralnom planinskom pojasu od minus jedan do dva stepena Celzijusova.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *