Plakati u Banjaluci povodom godišnjice nasilja nad građanima

Društvo

Aktivisti pokreta Revolt Banjaluka postavili su više desetina plakata na različitim lokacijama u gradu povodom godišnjice nereda i primjene sile policije RS nad građanima.

 

– Povodom sramne godišnjice od kako je policija Republike Srpske primjenila brutalnu silu nad golorukim građanima na trgu Krajine jutros smo izlijepili više desetina plakata na kojima piše: 25.12.2018. BANJA LUKA VAM OVO NIKADA NEĆE OPROSTITI! Poručujemo Igoru Radojičiću, SNSD-u i njihovim koalicionim partnerima da su oni toga dana završili svoj mandat u ovom gradu-za sva vremena! – stoji u saopštenju Revolta.

 

 

Plakati se nalaze u aleji Svetog Save, na potezu prema okružnom tužilaštvu i duž ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

 

Plakati “Čuvaj se Lukača”

 

Nepoznati banjalučki aktivisti postavili su sinoć na kapije dvorišta i stubove ulične rasvjete fotografije s likom ministra policije RS-a Dragana Lukača uz natpis “Čuvaj se Lukača”.

 

Ovaj čin dolazi kao odgovor na incident koji se prije dvije noći dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada je Lukač fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića.

 

 

Iako je prenos išao uživo i svi su imali priliku vidjeti kako ministar policije udara narodnog poslanika, Lukač je “izvrnuo” činjenice kazavši da je mladog Stanivukovića udario jer se navodno osjetio ugroženim.

 

“Stanivuković je prijeteći krenuo ka meni, ne znam s kojom namjerom, i mlateći rukama. Odgurnuo sam ga od sebe, to se vidi na snimku i tu nema nikakvih povreda, u namjeri da ga spriječim da me ugrozi. Šta treba da razmišljam kada čovjek pređe preko čitave sale i mlateći rukama priđe pred moju govornicu i unese mi se u facu? Treba da očekujem da me udari”, kaže Lukač.

 

S druge strane, Draško Stanivuković je poručio da neće odustati od svoje borbe po cijenu života te je već najavio proteste za četvrtak u centru Banje Luke.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *