Miting udruženja veterana RS u parku organizuje SNSD?!

Društvo

Sutra se u  banjalučkom parku Mladen Stojanović očekuje protest opozicije, organizovan povodom fizičkog napada Dragana Lukača, ministra policije u Vladi RS, na narodnog poslanika Draška Stanivukovića, ali su danas novinska agencija SRNA i RTRS plasirali vijest da će u isto vrijeme, svega stotinjak metara dalje, biti organizovan svojevrstan kontramiting “Za Republiku Srpsku”.

 

Skup će navodno organizovati udruženja veterana RS na parkingu restorana Lanako, a kojem će prisustvovati i Milorad Dodik.

 

Portal Gerila.info je u posjedu viber prepiske jedne od grupa gdje se okupljaju SNSD članovi gdje se jasno vidi da iza kontramitinga stoji izričito SNSD.

 

Goran Rogić, predsjedavajući Predsjedništva BORS-a je kratko odgovorio da BORS ne učestvuje u organizaciji ovog događaja.

 

Posebna tema jeste i to kako je moguće da MUP RS dozvoli kontramiting isti dan u isto vrijeme na istom mjestu, kada se uzmu u obzir bezbjednosni rizici održavanja dva ovakva skupa, a pogotovo kada uzmemo direktan povod za njihovo održavanje.

 

Agencija Srna je objavila da će na parking prostoru kod restorana “Lanako” u 18 časova biti održan skup pod nazivom “Za Republiku Srpsku” u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata.

 

Povodom ove najave oglasio se i portparol SNSD-a Radovan Kovačević koji je uz podršku izjavio da će skupu prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

 

Poslanici iz PDP-a Draško Stanivuković i Jelena Trivić, kao i Nebojša Vukanović iz SDS su juče podnijeli zahtjev za održavanje protesta u banjalučkom parku Mladen Stojanović zbog svih dešavanja u NSRS i fizičkog napada ministra Dragana Lukača na poslanika Stanivukovića.

 

GERILA.info

1 thought on “Miting udruženja veterana RS u parku organizuje SNSD?!

  1. Vec predpostavljam cije to maslo.Cinjenica je da svaka pol.partija ima u svom clanstvu i borce pa je tako moguce da vlad.koalicija izvede veliki broj tz.boraca(veterana)na ulicu.Cinjenica je i to da su to mahom lazni borci i invalidi rata koji su taj status dobili preko svojih partija.Sto se tice udruzenja veterana akt.rezimu su bliski Veterani Duska Vukotica koji su potpuno razbijeni i svedeni na desetak ljudi oko njega koji crpe znacajna sredstva iz rep.budzeta kao i opstinskih gdje je SNSD na vlasti za svoju lojalnost.Jedan od glavnih glsnogovor.rezima pred.udr.porod.poginulih i nestalih Nedeljko Mitrovic je nedavno otisao sv.Petru na ispovijed.U grad.B.Luci postoje jos neka manja udruz.clanice asoc.SPONA takođe ulizice koje rezim koristi za ovakve prilike.Moramo imati u vidu pripadnike MUP-a koji imaju svoje udruzenje i kolektivni su clan BORS-a i ocekivati je da ce pripadnici MUP-a biti nosioci tog skupa iako vecina njih nema veze sa ucest.u ratu.Sto se tice onih pravih boraca vecina ce biti uz nase opoz.poslanike da pokusamo spasiti sto se moze i sprijecimo dalje urusavanje RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *