“Dani zime na Kozari” 1. i 2. februara

Društvo

Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 1. i 2. februara, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Prijedora.

 

Cilj ove manifestacije, koja se održava 14. put, jeste promocija turističkih potencijala planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

 

Sportski dio čine ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama, a u gastro dijelu takmiče se učenici ugostiteljskih škola, izviđački odredi i planinarska društva u pripremi čorbe i kotlića, odnosno lovačka udruženja u pripremi lovačkog kotlića.

 

Prvog dana manifestacije, 1. februara, biće održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

 

Centralna manifestacija biće održana 2. februara s početkom u 11.00 časova.

 

Za posjetioce će biti organizovan prevoz iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške, a ulaz u Nacionalni park “Kozara” koštaće 1 KM.

 

Prijavni obrasci, propozocije i uslovi učešća na manifestaciji “Dani zime na Kozari 2020” dostupni su na stranici Turističke organizacije grada Prijedora (www.visitprijedor.com).

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *