Srbija sprema zabranu ulaska poslanicima koji su glasali za otimanje imovine SPC

Društvo Region

Bezbjednosne službe Srbije pripremaju novi spisak osoba kojima će biti zabranjen ulazak u tu zemlju, a na njemu bi mogli da se nađu i poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), koji su glasali za sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, saznaje Borba.

 

Prema objavljenim informacijama, u pripremi je dopuna spiska osoba kojima se zabranjuje ulazak u Srbiju.

 

Prvobitno je napravljen spisak za zabranu ulaska u tu zemlju za oko 150 osoba iz Crne Gore, koji su povezani sa kriminalnim klanovima.

 

Izvor iz bezbjednosnog sektora Srbije potvrđuje da se uveliko razmatra mogućnost da se spisak proširi i poslanicima DPS-a.

 

”Najnovija dešavanja u Crnoj Gori su nas natjerala na pokretanje novih mjera. Tačno je da je u pripremi nosvi spisak osoba kojima će biti zabranjen ulazak u Crnu Goru, a koji se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima. Takođe, razmatramo mogućnost i nije isključeno da će ona biti i realizovana veoma brzo, da se zabrani ulazak u Srbiju svima onima koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori što je direktni udar na SPC. Taj spisak bi mogao biti mnogo širi, ali sačekajmo još malo, uskoro će sve biti poznato javnosti. To je samo jedna od mjera koja se razmatra, a ima ih još nekoliko”, naveo je neimenovani izvor.

 

Usvanjanje ovog Zakona je udar u temelje Srpske pravoslavne crkve.

 

Borba prenosi da su u toku pripreme ze realizaciju još nekih mjera koje Srbija planira da primijeni, a tiče se konkretnog odgovora na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *