PDP u Dervišima na mjestu nesreće

Društvo

Nakon što su od banjalučke Skupštine zatražili hitno zasjedanje zbog nesreće na pružnom prelazu u Dervišima, članovi banjalučkog PDP danas su otišli na mjesto nesreće i obratili se medijima.

 

Predsjednik mladih PDP, Ivan Begić, ponovo je skrenuo pažnju na novac potrošen za sređivanje centra Banjaluke posljednih mjeseci i naglasio da bi se samo tim novcem mogle obezbijediti sve kritične tačke u ovom gradu.

 

– Sve se ono može riješiti za nekoliko mjeseci. Napravi se analiza koji su prelazi kritički i gdje se događalo najviše saobraćajnih nesreća. Mapira se, identifikuje i pronađu se sredstva za rješavanje – rekao je on, dodajući da se ne kupovinom jednog helikoptera mogu riješiti problemi na svim pružnim pralazima u Republici Srpskoj, a ne samo Banjaluci.

 

Komentarišući optužbe da PDP politizuje nesrećan slućaj, Begić je rekao da se ovdje ne radi o politizaciji nego o zahtjevu da se novac pravilno raspoređuje i da se pažnja usmjeri na prioritet, a to je ljudski život.

 

Krsto Golijanin, mještanin Lazareva, kaže da mještani pojedinih naselja već godinama traže, kako kaže, sitice od nadležnih, koje ne mogu da dobiju.

 

– Dok hiljade mještana Zalužana traži trotoar i već godinama ne mogu da ga dobiju, pred smo nekoliko kuća u Trapistima postavljen je posve novi trotoar. To je prevazišlo svaku mjeru – rekao je on, te naveo i primjer u Dragočaju i Mišinom Hanu, gdje još uvijek nije riješen problem pješačkog prelaza.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *