Studenti promovisali “Pametni parking” u Banjaluci

Društvo

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci promovisali su jutros u javnoj garaži u centru naselja Aleja Centar autorsku aplikaciju “Pametni parking” za koju su nagrađeni na takmičenju “Mojih pet minuta”.

 

Ova aplikacija koja je autorski rad studenata ETF-a, je pilot projekat koju je finansijska podržala kompanija Prointer ITSS, a poklonili su je Gradskoj upravi.

 

Aplikaciju su predstavili Dragan Ivanović, jedan od autora aplikacije “Pametni parking”, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, i Bojan Vujić, direktor kompanije Prointer ITSS.

 

Ivanović je istakao da je rad zasad baziran samo na ovaj jedan parking, u Aleji Centar, ali da se nada da će uskoro biti i na ostale parkinge i javne garaže u gradu i u drugim lokalnim zajednicama.

 

“Cilj aplikacije je da smanji gužve u gradu i dovede do toga da u svakom trenutku ljudi mogu vidjeti gdje imaju najbliže slobodno parking mjesto, kao i sva slobodna parking mjesta u gradu”, kazao je Ivanović.

 

Radojičić se zahvalio na poklonu studenata ETF-a i kompanije Prointer ITSS i dodao da je grad uvijek opredijeljen da poboljša uslove što se tiče saobraćaja.

 

“Nastojimo mnogim projektima da smanjimo gužve u gradu, izgrađene su kružne raskrsnice, i poboljšana je saobraćajna infrastruktura u mnogim naseljima”, rekao je Radojičić.

 

Vujić je kazao da kompanija Prointer ITSS uvijek podržava mlade i talentovane autore.

 

“Ovo je 100 odsto autorski rad studenata, a mi smo ga finansijski podržali i naši stručnjaci su im pomagali u radu. Ovo je još jedan dokaz da imamo stručnjake i da želimo da oni ostanu ovdje i napreduju”, istakao je Vujić.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *