Banjaluka: Petrićevac dobio novu modernu saobraćajnicu

Društvo

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, puštena je u funkciju nova moderna saobraćajnica na Petrićevcu, na pravcu prema Motikama, vrijedna više od dva miliona KM.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je danas, tokom posjete MZ Petrićevac, da je na novoizgrađenoj dionici u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića u dužini od 900 metara urađena kompletna infrastruktura i postavljen asfalt, te da je preostalo na oko 200 metara saobraćajnice još samo da se položi asfalt, što će biti urađeno čim vremenske prilike dozvole.

 

Ovo je jedan od najvećih projekta, koje je gradska administracija počela u prošloj godini.

 

-Praktično možemo govoriti o novoj saobraćajnici, jer je urađen vodovod, oborinske i fekalne kanalizacije, izmještanje javne rasvjete, obostrani trotoari, te dva autobuska stajališta. Završena je većina dionice i odlučili smo da je pustimo u saobraćaj, a ostalo ćemo završiti čim vremenski uslovi to dozvole – rekao je Radojičić.

 

Prema njegovim riječima, Petrićevac je veoma naseljeno područje u kojem je Grad dosta toga uradio u posljednjih nekoliko godina.

 

-Trenutno gradimo novu ambulantu, vrtić i objekat mjesne zajednice Petrićevac u okviru višenamjenskog objekta – naveo je Radojičić.

 

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da je prioritet razvoj infrasturkture u prigradskim naseljima, što je od izuzetnog značaja za mještane.

 

-Radimo put prema Priječanima, uradili smo prvu fazu i ove godine nastavljamo glavni put u Šargovcu – naveo je Sandić.

 

Mještanin Marko Ninković izrazio je zadovoljstvo urađenim putem.

 

-To je žila kucavica koja povezuje naše dvije mjesne zajednice, Petrićevac i Motike, sa gradom – zaključio je Ninković.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *