Banjaluka: Početak proljećne deratizacije 27. marta

Društvo

Sistematska preventivna proljećna deratizacija, na području grada Banje Luke, počeće u ponedjeljak 27. marta – saopšteno je iz preduzeća „Eko-bel“, koje će obavljati deratizaciju.

Obavezna sitematska deratizacija obuhvata: predškolske i školske ustanove; socijalne i zdravstvene ustanove i vjerske objekte; zgrade državne uprave i objekte kojima gazduje Grad; javne zelene površine i parkove; deponije smeća, obale rijeka i vodotokova; sakralne objekte; zajednice etažnih vlasnika; individualna domaćinstva u selu i gradu; primarnu i sekundarnu kanalizacionu mrežu; sve objekte male privrede; objekte privatnih i javnih preduzeća; objekte javnih i drugih ustanova; sjedišta međunarodnih organizacija i drugih subjekata.

– U prvoj sedmici deratizacije, akcenat će biti stavljen na izvršenje mjera na zelenim površinama, vodotokovima, u socijalnim i zdravstvenim ustanovama, školskim i predškolskim objektima, zatim u vjerskim i objektima mjesnih kancelarija, te u svim objektima ustanova koje se finansiraju iz budžeta Grada Banja Luka – kažu u „Eko-belu“.

Kako bi deratizacija bila bezbjedno u uspješno provedena, molimo građane da stručnim ekipama omoguće izvođenje deratizacije, te da se djeci i domaćim životinjama onemogući pristup zatrovanim mamcima. Vrlo je važno da se građani pridržavaju uputstava koja će im na terenu dati radnici „Eko-bela“.

Planirano je da proljećna deratizacija traje do 15. maja ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *