Bogdanić: Novi direktori bolnica da dovedu poslovanje u red

Društvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da od novoimenovanih direktora zdravstvenih ustanova očekuje da u narednom periodu urade sve što je potrebno da se poslovanje dovede u trenutno likvidan odnos, odnosno da prihodi i rashodi budu koliko je to moguće usklađeni.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Mirko Stanetić smijenjen je danas sa ove dužnosti, a za vršioca dužnosti direktora postavljen je neurolog Vlado Đajić.

Bogdanić je rekao da je Stanetić bio direktor UKC tri godine i da u tom periodu nije uspio da iznađe način da se obaveze Kliničkog centra barem zaustave, zbog čega je data prilika drugom direktoru.

– Mi ćemo svakako raditi na tome da ih podržimo, zajedno sa Fondom zdravstvenog osiguranja, a prethodne obaveze, odnosno doprinose, rješavaćemo u narednom periodu zajedno sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom – rekao Bogdanić.

Prema njegovim riječima, na današnjem zasijedanju Vlade bila su i kadrovska pitanja u okviru čega je smijenjen direktor Opšte bolnice u Gradiški dr Vlado Marjanović i za vršioca dužnosti direktora imenovan Mirko Manojlović.

Bogdanić je podsjetio da se na prethodnim sjednicama Vlade već raspravljalo o promjeni rukovodioca ustanova gdje je poslovanje do sada bilo prilično upitno.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *