Stimulativne otpremnine želi skoro hiljadu radnika ERS

Društvo

Za stimulativne otpremnine u distributivnim preduzećima Elektroprivrede RS prijavilo se 978 radnika, saopšteno je danas iz ovog mješovitog holdinga.

 

Najveće interesovanje za doborovoljni odlazak iz elektroenergetskog sektora bilo je u banjalučkoj “Elektrokrajini”, gdje je prispjelo 555 prijava zainteresovanih radnika.

 

U “Elektro Bijeljini” se za stimulativnu otpremninu prijavio 251 zaposleni, u “Elektrodistribucija Pale” 88, a u “Elektro – Hercegovini” 56 zaposlenih.

 

U “Elektro Doboju” iako nema viška radnika, želju da uz stimulativnu otpremninu napusti preduzeće iskazalo je 28 zaposlenih.

 

U sklopu reorganizacije Elektroprivrede Republike Srpske, u distributivnim preduzećima procijenjen je višak od 15 odsto zaposlenih, odnosno oko 600 radnika.

 

Procjenjeno je da će otpremnine distributivna preduzeća koštati ukupno 27 miliona KM.

 

“U narednih nekoliko dana slijedi analiza prijava i formiranje rang lista kandidata u sladu sa Pravilnikom o stimulativnoj otpremnini i naknadi za socio – ekonomsko zbrinjavanje radnika u procesu optimizacije broja zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima”, saopšteno je iz ERS-a.

 

Dodaju kako su pravilnikom precizno utvrđeni uslovi za ostvarivanje prava na stimulativnu otpremninu i naknadu za ekonomsko – socijalno zbrinjavanje.

 

“To znači da sve prijave zaposlenih neće biti uvažene, kako iz razloga neugrožavanja procesa rada, tako i zbog ograničenog iznosa novca namijenjenog za ovaj poziv”, kažu u ERS.

 

Podsjećamo, poziv za dobrovoljni odlazak uz stimulativne otpremnine je na oglasnim tablama distributivnih preduzeća objavljen krajem januara ove godine.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *