U Trebinju održana centralna zajednička vježba “Štit 2020”

Društvo

Republička uprava Civilne zaštite i jedinice grada Trebinja danas su pokazali da su maksimalno spremni da 24 časa budu na usluzi svim građanima, ocijenjeno je nakon zajedničke vježbe “Štit”, koja je danas izvedena u Trebinju povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite.

 

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je novinarima da je ono što su izveli pripadnici jedinica zaštite i spasavanja na visokom nivou, te je vježbu ocijenio uspješnom.

 

On je naveo da se kroz vježbu mogla vidjeti mogućnost vatrogasnih jedinica, Crvenog krsta, ekipa medicinske Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova i svih ostalih sportskih klubova.

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je namjera da u narednom periodu u ovom gradu budu stacionirani centar za obuku vatrogasaca šireg regiona i Republike Srpske, kao i jedan helikopter Republike Srpske tokom požarne sezone.

 

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da je Republička uprava Civilne zaštite pokazala kapacitet kada je u pitanju spasavanje na vodi i pod vodom.

 

“U okviru naših redovnih službi i udruženja građana imamo veoma hrabrih i spremnih momaka. Grad će učiniti sve da te službe ojačamo i u materijalnom smislu”, rekao je Bekan.

 

Borislav Trninić, vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave Civilne zaštite, rekao je da su danas pokazali kako se vrši spasavanje na vodi i pod vodom, kao i scenario slijetanja automobila u rijeku u kome su bila dva lica.

 

U današnjoj vježbi učestvovali su svi subjekti zaštite i spasavanja grada Trebinja. U okviru ceremonije obilježavanja Međunarodnog dana Civilne zaštite uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *