Novo zahlađenje donosi i snijeg

Društvo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna četiri dana.

 

Sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama je moguć snijeg. Obilnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne i na sjeveru i zapadu Hercegovine. Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavina i prolazno razvedravanje. Nove padavine u Bosni se očekuju u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 9 do 16 °C.

 

U subotu 7. marta 2020. očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima (iznad 1.000 m) sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima u većini područja se očekuje prestanak padavina. Intenzivnije padavine u dijelovima sjeverne i sjeverozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 °C.

 

U nedjelju 8. marta 2020. se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabe padavine u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana postoji manja vjerovatnost za lokalno povremeno i slabu kišu u Bosni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

 

U ponedjeljak 9. marta 2020. očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 °C.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *