Radojičić: Najkasnije do sutra rezultati testova

Društvo

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će večeras ili najkasnije sutra ujutru imati rezulate testova na korona virus učenika i nastavnika OŠ “Branko Ćopić” Banjaluka.

 

– Ova djeca ostaju u kućnoj izolaciji narednih 14 dana i molimo roditelje da poštuju izolacioni rok – rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, na kojem su utvrđene mjere povodom potvrđena prva dva slučaja oboljelih od korona virusa u Banjaluci.

 

Među oboljelim je i učenik OŠ “Branko Ćopić” iz Banjaluka.

 

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je rekla da je do 11.45 testirano više od 35 lica učenika i nastavnika škole Branko Ćopić te da se čekaju rezulatati

 

Uputila je apel građanima da ne podliježu panici.

 

– Oprez je neophodan, ali panika nepotrebna – navela je ona.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su pored škole Branko Ćopić dezinfikivani i drugi objekti za koje je utvrđeno da je došlo do prvog kontakta.

 

– Naložene su i dodatne mjere higijene u javnom prevozu – kazao je on.

 

Naveo je da je na sastanku Štaba zaključeno da u ovom momentu nema potrebe za vanrednim mjerama kao sto je odlaganje manifestacije i zatvaranje škola.

 

– Pratićemo razvoj situacije a u skladu s tim odlučivati – naglasio je Radojičić.

 

srpskainfo.com

Tagged

1 thought on “Radojičić: Najkasnije do sutra rezultati testova

  1. eto jos jednog pametnjakovica. Test se obavi i rezultati dolaze u roku od tri sata. Sta pricas crnogorce, danas ili sutra. Mora da ceka misljenje svog sefa jer bez njega ne sme ni u wc da ide

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *