U Doboju nema zaraženih, izdate naredbe o zabranama i ograničenjima rada

Društvo

Štab za vanredne situcije grada Doboja odlučio je danas da zabrani rad noćnim klubovima, svadbenim salonima, fitnes centrima i dječjim igraonicama, a trgovačkim centrima i pijacama rad u dane vikenda radi prevencije širenja virusa korona.

 

Rad trgovačkih centara i objekata, pijaca, ugostiteljskih objekata, izuzev ugostiteljskih objekata čija je djelatnost smještaj gostiju, ograničava se svakim radnim danom na period od 7 do 18 časova, a subjektima proizvodnje hrane, hljeba i peciva od 7 do 22 časova.

 

Za sprovođenje ovih mjera kontrolu će sprovoditi lokalne inspekcijske službe i komunalna policija.

 

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da u Doboju nema zaraženih virusom korona, da su mjere preventivne na snazi do 1. aprila i biće ukinute ranije ukoliko se za to steknu uslovi.

 

On je apelovao da nadležne institucije izdaju naredbe i za rad kockarnica, koje nisu u nadležnosti grada.

 

Jerinić je naveo da će za 78 djece, čiji roditelji zbog preuzetih obaveza ne mogu da ih čuvaju, biti organizovan rad u manjim grupama u tri objekta vrtića.

 

On je rekao da su mjere donesene u skladu sa odlukama sa današnjeg sastanka predstavnika 12 lokalnih zajednica, održanog u Prnjavoru.

 

Epidemiolog u Domu zdravlja Doboj Ana Ćekić Stevanović apelovala je da se građani koji dolaze iz zemalja sa epidemijom virusa korona putem telefona jave ovoj ustanovi zbog epidemiološkog nadzora.

 

Direktora Bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj Mladen Gajić rekao je da je ova ustanova sačinila plan postupanja, da je oslobođen prostor u službi za dermatovenerologiju i napravljena izolacija od 22 kreveta.

 

On je apelovao da građani ne dolaze direktnu u bolnicu, s obzirom na obavezu da se prvo javljaju u primarnu zdravstvenu zaštitu.

 

Gajić je istakao da bolnica ne vrši testiranje već samo uzorkovanje, koji se šalju u odgovarajuću ustanovu u Banjaluci.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *