Komunalna policija kreće u kontrolu osoba u kućnoj izolaciji

Društvo

Ministar uprave i loklane samouprave Republike Srpske Lejla Rešić najavila je da će sutra biti izdata naredba da komunalna policija kontroliše osobe kojima je određena kućna izolacija, odnosno da li su na lokaciji na kojoj treba da budu.

 

Rešićeva je rekla da će sutra biti izdate instrukcije svim lokalnim zajednicama šta znači smanjenje socijalnih kontakata kada su u pitanju građani i šalter sale.

 

Ona je navela da postoje načini da se smanji broj odlazaka na šaltere, jer je zakonski dozvoljeno da se zahtjevi podnose elektronskim putem, kao i da se dokumenta mogu na taj način vraćati.

 

Rešićeva je istakla da se većina lokalnih zajednica organizovala na način kako je to od njih traženo, a većina njih će početi zvanično od sutra da sprovodi i dodatne mjere.

 

“Tražimo od lokalnih zajednica da u ovom trenutku apsolutno shvate naredbe kao prioritet i da odmah krenu sa provođenjem bez odlaganja”, rekla je Rešićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije sjednice Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj u vezi sa virusom korona.

 

Ona je napomenula i da će svi republički inspektori biti angažovani na graničnim prelazima i u institucijama gdje je to potrebno.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *