U Bijeljini i Ugljeviku nema zaraženih, u toku dezinfekcija javnih površina

Društvo

U Ugljeviku nema zaraženih virusom korona, rekao je Srni direktor Doma zdravlja Jugoslav Cvetković.

 

– Pratimo zdravstveno stanje 23 lica koja su prijavljena da su došla iz inostranstva i u stalnom smo kontaktu s njima – naveo je Cvetković.

 

Prema njegovim riječima, po preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske na cijeloj teritoriji opštine Ugljevik sprovode se mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona.

 

– U toku je dezinfekcija svih javnih objekata i javnih površina koje Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja sprovodi u saradnji sa opštinom Ugljevik, Vatrogasnom jedinicom, Rudnikom i termoelektranom, a pod nadzorom zdravstvenog inspektora opštine Ugljevik – rekao je Cvetković.

 

Direktor Doma zdravlja pozvao je sugrađane da se pridržavaju preventivnih mjera koje su preporučene s ciljem širenja virusa korona.

 

U Bijeljini će danas takođe biti izvršena dezinfekcija objekata Gradske uprave i pranje ulica u nastojanju da se preduprijedi pojava virusa korona.

 

Iz Gradske uprave je najavljeno da će dezinfekcija biti izvršena u glavnoj zgradi lokalne administracije i objektu u kojem se nalaze odjeljenja za prostorno uređenje i boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

 

U 15.00 časova počeće i pranje gradskih ulica.

 

Ovim preventivnim aktivnostima prisustvovaće i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji će se obratiti novinarima.

 

U Bijeljini nema oboljelih od virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *