Do 12.00 časova 65 lica upućeno u kućnu izolaciju

Društvo

Na graničnom prelazu Gradiška danas do 12.00 časova u kućnu izolaciju upućeno je 65 lica koja su doputovala iz NJemačke, Holandije, Austrije, Slovenije i Švedske, rečeno je na tom graničnom prelazu.

 

Na tom prelazu su naveli da nije bilo državljana Kine, Italije, Južne Koreje, Japana, Irana, Francuske i drugih zemalja kojima je zabranjen ulazak u BiH, te napomenuli da je saobraćaj smanjen za 50 odsto.

 

Portparol Inspektorata Republike Srpske Dušanka Makivić potvrdila je da je u skladu sa naredbom ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske danas počeo cjelodnevni nadzor inspektora ovog inspektorata na svim graničnim prelazima s ciljem kontrole putnika koji ulaze u Republiku Srpsku kako bi pravovremenim djelovanjem suzbili pojavu virusa korona.

 

“Frekventnost putnika je značajno manja nego redovnim danima. Putnici su upoznati o mjerama koje se sprovode i koje su najavljene putem medija. Sarađivali su i prihvatili sve mjere koje im je inspektor izrekao”, rekla je Makivićeva novinarima u Gradišci.

 

Ona je navela da se u pravilu donosi rješenje nadležnog inspektora kojim se lica stavljaju u kućnu izolaciju narednih 14 dana, a sve informacije o ulasku putnika inspektori će na kraju radnog dana dostaviti nadležnim domovima zdravlja kojima su putnici obavezni da se jave kako bi bio organizovan zdravstveni nadzor da bi, ako bi se pojavili simptomi, oni bili pravovremeno zbrinuti i kako ne bi došlo do širenja virusa.

 

Makivićeva je naglasila da svi putnici bez obzira da li su strani državljani ili državljani BiH podliježu toj mjeri, dok su u drugačijem režimu proFesionalni vozači jer se mora omogućiti transport robe.

 

Ona je navela da je tim Inspektorata jutros od 6.00 časova počeo sa radom na graničnom prelazu Gradiška.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *