Svi koji uđu u BiH biće u šatorskim naseljima

Društvo

Zoran Tegletija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, pozvao je sve građane da se drže preporuka i rekao da će neki građani biti sankcionisani zbog toga oni koji su dobili rješenje o samoizolaciji to ne poštuju.

 

“Predsjedništvo BiH je juče donijelo odluku da će se odobriti sredstva i jedan dio Oružanih snaga koji će obezbjeđivati šatorska naselja na granici”, kazao je Tegeltija.

 

Kako kaže od Ministarstva odbrane očekuje se da obezbijedi tehničke uslove za to, neophodna je podrška i službi civilne zaštite koje će pomagati.

 

“Mjere koje se preduzimaju na granici je da se spriječi unošenje virusa. Moramo da čistimo posljedice od zaraženih koji se nalaze na teritoriji BiH. Mislim da će Koordinaciono tijelo dati dobre rezultat”, kaže Tegeltija.

 

On ističe da se veliki broj građana pridržava samoizolacije.

 

“Nemamo namjeru da one građane koji su u samoizolaciji vraćamo u zemlje iz kojih su došli, ali oni moraju biti u karantinu. Intenzitet saobraćaja je značajno smanjen”, kaže Tegletija.

 

Istakao je da će se graditi naselja na granicama koliko je potrebno da bi se spriječilo širenje zaraze.

 

Ministarstva zdravlja, kaže Tegeltija, priprema ta naselja, a neće ni za koga biti izuzetaka.

 

“Niko neće biti u tvrdim objektima, svi će biti u šatorskim naseljima. Ministarstva zdravlja pripemaju lokacije i broj potrebnih objekata. U ovom trenutku sasvim sigurno kada je u pitanju sjeverna granica BiH prema Hrvatskoj biće tri takva objekta. Neće za svaki granični prelaz biti isto objekata, broj putnika se smanjio, ali vjerovanto neće biti potrebe da se gradi prema Srbiji jer je tamo saobraćaj praktički i zaustavljen”, zaključio je Tegeltija.

 

“Na čelu Koordinacionog tijela nalazi se Fahrudin Radončić, ministar bezbjednostii BiH”, rekao je Tegeltija.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *