Banjaluka: Predloženo rješenje problema mještana Paprikovca i Petrićevca

Društvo

Umjesto dosadašnjih nekoliko kilometara, mještani Paprikovca bi svoj put u smjeru Petrićevca uskoro mogli skratiti na samo nekoliko desetina metara.

Naime, Draško Stanivuković, odbornik PDP-a, podnio je inicijativu da u Njegoševoj ulici bude postavljen semafor koji bi naizmjenično propuštao vozila u oba smjera. U Odjeljenju za saobraćaj i puteve rekli su da je to najbolje rješenje za probleme ovih mještana, koje bi ujedno i najmanje koštalo.

Nakon razgovora sa mještanima ovih naselja, Stanivuković je inicirao da bude postavljen semafor na dnu Ulice Davida Štrpca i na početku jednosmjernog dijela Njegoševe ulice.

“Ovim bismo spojili dva naselja i olakšali protok saobraćaja i mještana ta dva naselja. Na Paprikovcu ima dosta ljudi koji idu prema Petrićevcu, Lazarevu, pa moraju da idu okolo nekoliko kilometara”, objasnio je Stanivuković.

On je predložio da tu bude postavljen semafor, jer, kako je rekao, proširivanje ulice bi koštalo više desetina, stotina hiljada maraka.

“Trenutno se radi na tome da se iscrtava pozicija semafora i da se razmišlja o eventualnim nuspojavama. Očekujem da bi sve trebalo biti gotovo do kraja ljeta”, rekao je Stanivuković.

Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da trenutno rade analizu i da ne mogu površno pristupiti ovom problemu.

“Malo je komplikovano, ali ćemo naći rješenje. Vidjećemo kroz analizu, možda postavimo tri semafora, čak razmišljamo da postavimo i dodatne dvije kamere. Uglavnom radimo na tome”, rekao je Sandić.

Danko Galić, mještanin Ulice krajiških brigada u Paprikovcu, smatra da se ovaj problem može riješiti saobraćajnom signalizacijom ili dvosmjernom ulicom.

“To bi dosta skratilo put. Mještani ova dva naselja su jako vezani i blizu, a treba da se vozimo više od dva kilometra da bismo otišli na Petrićevac. Mora se otići skroz do kružnog toka prema Laušu i tu okrenuti, jer je kod ‘Čajavca’ zabranjeno polukružno okretanje”, rekao je Galić.

Boro Rogić, mještanin Ulice Davida Štrpca na Paprikovcu, kaže da ko god se vozi prema Petrićevcu ili Lazarevu mora okolišati kod ‘Čajavca’. Ističe da bi postavljanje saobraćajne signalizacije mnogo značilo mještanima naselja.

“Kada idem na pijacu, moram ići okolo. Semafor bi mi dosta skratio put jer ne bih morao kružiti. Dok odem do ‘Čajavca’, izgubim puno vremena i još kruženjem zaglavim u gužvi”, rekao je Rogić.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *