Radojičić: Policija će kontrolisati banjalučka izletišta i šetališta

Društvo

Zbog kršenja zabrane okupljanja na izletištima i šetalištima uz Vrbas i izvan grada, Grad Banjaluka zatražiće pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova RS da pomognu, kako bi se spriječilo širenje virusa korona, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

 

“Zatražili smo od MUP-a da nam pomogne u ovoj situaciji, te, da već od danas (petak), na ovim lokacijama upozori građane da okupljanja nisu dozvoljena i da time samo mogu da nanesu štetu sebi i svojim bližnjima. Ukoliko ova mjera ne urodi plodom, bićemo primorani da izričemo i kazne, a za ove prekršaje moguća je i kazna zatvora”, rekao je Radojičić.

 

Dodao je da je Štab za vanredne situacije odlučio da se restriktivne mjere, uvedene zbog aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, produžavaju na period od 30. marta, u skladu sa odlukom Vlade RS.

 

On je prenio da je Komunalnoj policiji naloženo da provjerava da li se osobe u kućnoj izolaciji pridržavaju izračenih mjera izolacije, a ove kontrole će biti nastavljene i narednih dana.

 

Istovremeno, Radojičić je zamolio poslovnu zajednicu za razumjevanje zbog brojnih ograničenja rada, koje su morale biti donosene kako bi se izbjeglo širenje zaraze.

 

“Zajedno sa Vladom RS pripremamo paket ekonomskih mjera kojima ćemo pomoći privredi i ovaj problem možemo samo sistemski riješiti”, pojasnio je Radojičić.

 

Kada je u pitanju pomoć starim i nemoćnim osobama, Štab za vanredne situacije je konstatovao da sistem pomoći putem akcije „Niste sami“, zajednica etažnih vlasnika, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, od juče dobro funkcioniše i da nema problema u dostavi osnovnih životnih namirnica, te da će se, u narednim danima, pokušati uspostaviti i sistem dostave potrebnih lijekova.

 

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja, informisala je da se trenutno pod zdravstvenim nadzorom na području Banjaluke nalazi 1.889 osoba, dok ih je njih 585 u izolaciji.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *