Učenici i studenti koji su stigli iz italije negativni na virus korona

Društvo

Testovi svih 32 učenika i studenata iz Republike Srpske, koji su u Lukavicu stigli iz Italije, negativni su na virus korona, potvrdio je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

 

– Stigli su nam rezultati sa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, svi su negativni, s tim što je jedan momak smješten u Bolnicu `Srbija` zbog drugih zdravstvenih problema, ali je prvi test i kod njega pokazao da je negativan – rekao je Ćosić.

 

On je naveo da učenici i studenti neće biti prebačeni u lokalne zajednice, kako je ranije bilo planirano, nego će i narednih 11 dana provesti u izolaciji u hotelu “Topeks” u Istočnom Novom Sarajevu gdje imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i neophodan medicinski tretman.

 

– Prema instrukcijama Republičkog štaba za vanredne situacije, mi ćemo njih ipak zadržati ovdje zbog toga što je dio njih maloljetan, pa bi u lokalnim zajednicama za njih trebalo praviti posebne karantine. Da ne bismo komplikovali, oni će ostati ovdje do kraja četrnaestodnevne izolacije – objasnio je Ćosić.

 

Ćosić je najavio za sutra u 11 časova konferenciju za medije na kojoj će govoriti o epidemiološkoj situaciji u opštini, mjerama zaštite od širenja epidemije virusa korona i zdravstvenom stanju učenika i studenata koji su u petak, 27. marta, doputovali avionom iz Italije.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *