Sve restriktivne mjere u Banjaluci ostaju na snazi, uvedena nova ograničenja

Društvo

Sve ranije restrikcije i zabrane rada pojedinih djelatnosti, uključujući i djelatnosti kojima je od juče dozvoljen rad odlukom republičkog štaba, ostaju na snazi u Banjoj Luci, odlučio je Štab za vanredne situacije grada Banje Luke.

 

Prema odluci Štaba, to znači da u Banjoj Luci i dalje nije dozvoljen rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro materijalom i sanitarjima, auto dijelovima, građevinskim materijalom, odnosno zabrane važe za set poslovnih djelatnosti koje su juče liberalizovane odlukom republičkog štaba.

 

Iz ove odluke izuzet je jedino rad tržnica, ali uz veoma striktna pravila u vezi držanja distance, dezinfekcije i svih ostalih mjera predostrožnosti,

 

Ova odluka je na snazi do 5. aprila, kad će biti ponovo preispitivana, zavisno od razvoja epidemiološke situacije.

Po odluci Štaba, u petak, 3. aprila u periodu od 07.00 do 11.00 časova na području Banje Luke zabranjeno je kretanje svim osobama ispod 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme.

 

Od petka, 3. aprila, zabranjena je šetnja na gradska izletišta (Banj brdo, Park Mladen Stojanović, teretane u prirodi i zelene površine oko novog mosta na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta). Ovi prostori biće i fizički ograđeni.

 

Štab je Domu zadravlja naložio dodatnu higijensko- epidemiološku analizu, dezinfekciju i kontrole u više poslovnih subjekata, u kojim ima zaraženih korona virusom, uključujući pošte, nekoliko republičkih fondova i tvornicu obuće „Bema“.

 

Po odluci Štaba, Domu zdravlja je naloženo da, zavisno od kontrola, procijeni da li ima potrebne i za dodatnim mjerama, uključujući i eventualnu zabranu obavljanja djelatnosti.

Od Republičkog štaba zatraženo da preispita odluku o dozvoli prevoza na međuoopštinskim linijima, manjim od 50 kilometara, te upozoreno da je nelogično da u Banjoj Luci bude zabranjen javni prevoz, a da i dalje nesmetano dolaze autobusi iz okolnih opština.

– Sve ove mjere donosene su sa ciljem zaštite stanovništva od daljeg širenja korona virusa, koji je juče odnio živote dva naša sugrađanina. Prema podacima zdravstvenih službi, u Banjoj Luci trenutno ima 157 zaraženih korona virusom, rekli su nakon sjednice.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *