Poziv građanima da i tokom vikenda budu odgovorni

Društvo

Pozvao bih ljude da tokom vikenda smanje kretanje, smanje roštiljanje i da ne rade ono sve što rade, rekao je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

 

S obzirom na lijepo vrijeme i tokom ovog vikenda, one je uputio upozorenje i poruku građanima Federacije BiH.

 

– Gledamo često da su nam šetališta i parkovi ponovo puni. To se ne smije tolerisati. Ugrožavate i svoje zdravlje i zdravlje drugog stanovništva. Zato bih vas sve pozvao da se svi pridržavamo mjera lične zaštite i da to svi ispoštujemo zajedno – rekao je Čerkez.

 

Dr Goran Cerkez – Smanjiti kretanje i tokom vikenda

SMANJITI KRETANJE I TOKOM VIKENDA: "Često vidimo da su nam šetališta i parkovi ponovo puni, to se ne smije tolerisati. Tako ugrožavate svoje i zdravlje drugog stanovništva. Zato bih sve pozvao da se i za vikend pridržavaju mjera lične zaštite i da to svi ispoštujemo zajedno." (dr. Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva)

Gepostet von Krizni stožer/štab Federalnog ministarstva zdravstva am Samstag, 4. April 2020

 

Slične apele uputili su i zvaničnici iz RS, uključujući i generalnog direktora UKC RS Vlada Đajića koji je danas, baš povodom lijepog vremena tokom vikenda, građanima poručio da budu strpljivi.

 

-Ostanite u kući zbog sebe, zbog zdravstvenih radnika, te zbog onih koji nas vole i koje volimo – rekao je Đajić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *