Preporuka građanima da nose maske i rukavice

Društvo

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, kazao je da će svako ko pruža ili koristi usluge morati imati rukavice i masku.

 

Na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije diskutovano je o mjerama koje se provode u zajednici i obavezi nošenja maski kao i rukavica bilo da se radi o prodajnim prostorima ili prostorima u kojima se pružaju usluge.

 

On je, govoreći o preporukama za nošenje maski, kazao da situacija sada nije ista kao prije mesec dana.

 

“Prema podacima širenje zaraze nije više vezano za direkne kontakte i poradična žarišta. Svi na neki način treba da se zaštitimo, s obirom na broj asimptomatskih nosilaca virusa”, kazao je Šeranić i dodao da se očekuje da građani i dalje poštuju mjere.

 

“Osim toga maska predstavlja jednu barijeru što se tiče usta ili nosa”, kazao je Šeranić i apelovao na građane da se ne okupljaju, da se drže distance, te da se ne okupljaju na roštiljima.

 

“Ne treba da se opuštamo, treba nastaviti narednih 15. dana poštivanje mjera”, naveo je Šeranić.

 

Građanima RS je preporučeno da i na otvorenom prostoru nose zaštitne maske i rukavice, da se ne kreću u grupama koje čine više od tri lica, te da drže fizičku distancu od dva metra, navedeno je u saopštenju nakon sjednice Glavnog koordinacionog tima.

 

Najavljeno je i da će policija sprovoditi pojačane kontrole parkova, izletišta i drugih mjesta gdje postoji mogućnost okupljanja većeg broja osoba.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *