Studenti iz inostranstva ispraćeni za Teslić

Društvo

Na području opštine Pale nema novozaraženih virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom je 40 osoba, među kojima je 30 za koje je testiranjem već utvrđeno da su negativni na prisustvo virusa korona.

 

Nadležne službe Doma zdravlja Pale nad svim osobama kojima je izrečena mjera kućne izolacije provode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, redovno prateći da li osobe pod nadzorom eventualno prepoznaju simptome koji bi upućivali na respiratornu infekciju ili manifestovali kliničku sliku koja bi ukazivala na mogućnost prisustva virusa Covid-19.

 

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Pale i načelnik ove opštine Boško Jugović jutros je ispratio u Teslić šestoro studenata iz Republike Srpske koji su prekjuče stigli na sarajevski aerodrom iz inostranstva, a potom privremeno smješteni u karantinski smještaj u jednom od ovdašnjih hotela.

 

Jugović iražava zadovoljstvo što su naši studenti nakon iscrpljujućih putovanja imali mogućnost da se odmore i okrijepe u objektu ovakvog tipa, gdje su boravili u odličnim uslovima i imali svu potrebnu pažnju, te obezbijeđen nadzor stručnog medicinskog osoblja Doma zdravlja Pale.

 

– Najvažnije je da su naši studenti zdravi, da su svi testirani i da su negativni na prisustvo virusa korona, a opština Pale i lokalni Štab za vanredne situacije, uz punu saradnju sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i direktorom Milanom Novitovićem, potrudili su se da im na najbolji mogući način izađu u susret u postojećoj situaciji – poručio je Jugović.

 

Opštinski štab za vanredne situacije jutros je donio naredbu o sprovođenju mjera zaštite u zajednici na način kako je to definisao Republički štab za vanredne situacije, a odnosi se na pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima i njihovu obavezu korišćenja zaštitnih maski i rukavica.

 

Takođe, naredbom je definisano i da se građanima zabranjuje okupljanje na javnom mjestu u grupama većim od tri osobe, kao i da se obavezuju da na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitnih maski i rukavica.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *