Nema novih slučajeva zaraze korona virusom u Prijedoru

Društvo

U Prijedoru u poslednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze korona virusom.

 

Ovo je potvrdio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje sjednice Šaba za vanredne situacije.

 

On je podsjetio da Prijedor ima dvije osobe koje su zaražene korona virusom.

 

– Gospođa za koju je juče saopšteno da je zaražena je u stabilnom stanju i nalazi se u izolaciji u bolnici u Prijedoru. U izolaciji u bolnici imamo još jednu osobu koja ima simptome, testirana je i poslat je uzorak u Banjaluku da saznamo da li je virus – izjavio je on.

 

Đaković je naveo da je testiran i sin od Prijedorčanke (65) koja je zaražena i juče smještena u bolnicu, ali da su nalazi potvrdili da on nema korona virus. Rekao je i da osoba koja se nalazi u izolaciji u bolnici sa simptomima, a za koju se čekaju rezultati testiranja nije iz klastera ove Prijedorčanke.

 

Druga osoba iz Prijedora koja ima korona virus, odnosno medicinski tehničar iz prijedorske Hitne pomoći je u dobrom zdravstvenom stanju i smješten je u dom “Nikola Tesla” u Banjaluci.

 

– Testirano je 17 medicinskih radnika iz dvije smjene Hitne pomoći i svi su negativni na virus korona – istakao je Đaković.

 

On je dodao da je juče sankcionisana jedna osoba zbog kršenja propisanih mjera.

 

– Pod zdravstvenim nadzorom je 111 osoba, od čega je 87 u kućnoj izolaciji, a 24 osobe su u karantinu u Hotelu Prijedor – kaže on.

 

Đaković se zahvalio svim građanima koji poštuju propisane mjere, kao i svima koji su radno angažovani u borbi protiv korona virusa.

 

– Sa nama su dobrovoljci iz reda omladine, humanitarnih organizacija i ostalog, i svi profesionalci na svojim zadacima. I ovaj put bih apelovao na građane da kada prođe ova kiša i osuši se trava, da ne pale bez kontrole korov, travu i sve što pale, jer nažalost već velike štete imamo, i što je najgore u ovom teškom vremenu, angažovan je veliki broj vatrogasaca na gašenju požara – rekao je Đaković.

 

On je podsjetio da je paljenje strogo zabranjeno te da su ljudi inače obavezni obavjestiti vatrogasce u slučajevima kada imaju namjeru da pale iskrčene površine.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *