Pridržavati se mjera zaštite od korone tokom praznika

Društvo

Glavni koordinacioni tim zamolio je građane Srpke za razumijevanje i pozvao ih da budu odgovorni, te da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

 

Kako je navedeno u saopštenju nakon redovnog sastanka Glavnog koordinacionog tima, na građane je apelovano da na otvorenom nose zaštitnu opremu, u vidu maske i rukavica, da poštuju socijalno rastojanje od dva metra, te da se na javnom mjestu ne okupljaju u grupama većim od tri osobe.

 

Na današnjem sastanku apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija, da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

 

Glavni koordinacioni tim ocijenio je da se, ukoliko u naredne dvije sedmice ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, može očekivati donošenje fleksibilnijih mjera od dosadašnjih.

 

Konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoju stabilna i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih virusom korona.

 

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *