Đaković: Nema novih slučajeva zaraze, većina građana poštuje mjere

Društvo

U Prijedoru nema novih zaraženih virusom korona u prošla 24 sata, izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

 

-Do sada je u gradu Prijedoru bilo sedam zaraženih. Od toga su dva preminula, jedna osoba je izliječena i četiri osobe su još pozitivne na korona virus. Jedna je na Infektološkoj klinici u Prijedoru, jedno je na Infektologiji u Banjaluci, i dvoje je u Studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci. Jedna starija žena, koja je na Infektologiji u Banjaluci je u težem kliničkom stanju – izjavio je Đaković.

 

On je objasnio da su u prijedorskoj bolnici na Infektologiji dvije osobe iz Oštre Luke koje imaju infekciju uzrokovanu korona virusom i da je jedna osoba iz Oštre Luke na liječenju u Banjaluci. Đaković kaže da su 84 osobe pod zdravstvenim nadzorom, od čega je 68 u kućnoj izolaciji, 16 je smješteno u karantin, a 1.189 osoba je izašlo iz izolacije.

 

-Što se tiče ova četiri dana oko praznika, od četvrtka do danas, 25 osoba je prekršajno kažnjeno, najviše u nedjelju, kada je 12 sankcionisano u Prijedoru zbog kretanja u nedozvoljeno vrijeme. Niko nije kršio mjere izolacije – istakao je on.

 

Poručio je da se dezinfekcija nastavlja i dalje i da će večeras biti dezinfikovane javne površine i putevi.

 

-Svi subjekti po planu realizuju dogovorene zadatke. Tržište je dobro snabdjeveno i još uvijek nema problema u snabdijevanju. Svi parametri u gradu Prijedoru su dobri i možemo reći da je kontrola nad virusom uspostavljena i da je dobra u gradu Prijedoru. Naše okruženje posmatramo i vidimo i dalji razvoj oboljelih, a o Evropi da i ne govorim, jako se puno ljudi razboljeva i gubi život. Bez obzira što je kod nas uspostavljena kontrola i što većina građana poštuje sve mjere koje su propisane, ja znam da mnogima nije to prijatno, ali gledajući okruženje, pozivam sve građane da poštuju sve mjere koje su propisane, jer to jedina garancija -izjavio je prvi čovjek Prijedora.

 

On je dodao da se u slučaju izbjegavanja bliskih kontakata sa nepoznatim osobama i onima koji nisu iz porodice može očekivati da ne bude daljeg razvoj virusa u gradu Prijedoru.

 

-Zahvaljujem se svima koji poštuju sve mjere jer to je sigurno pomoglo da se virus ne širi i da grad nema novih zaraženih. Štab će i dalje pratiti situaciju – rekao je Đakaović. On je dodao da Gradska uprava sprema još jedan set pomoći poljoprivrednicima, ali i ljudima koji nikada nisu sijali.

 

-Vrlo brzo ćemo izaći sa tim programom, ali sa tim moramo izaći na Skupštinu da bismo to definisali, spremamo i mjere za privredu, a nastojaćemo da obezbijedimo dio novca za pomoć voćarima jer po mojim informaciajma, nažlost voće je pobrano poslije ovog mraza, to ćemo definisati narednih dana – zaključio je Đaković.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *