Besplatan internet za još 4.226 učenika

Društvo

Kako bi se osigurali jednaki uslovi za praćenje i realizaciju zadataka u okviru nastave na daljinu svim učenicima u Srpskoj, Ministarstvo prosvjete i kulture i međunarodne organizacije UNESCO i UNICEF obezbijedili su besplatan internet od 10 GB za još 4.226 učenika osnovnih i srednjih škola u RS.

 

Riječ je o učenicima koji potiču iz socijalno ugroženih porodica, porodica teške materijalne situacije i višečlanih porodica, saopštilo je ovo ministarstvo.

 

Konkretno, UNESCO je obezbijedio paket od 10 GB za 2.245 učenika osnovnih škola u RS, a dostupan im je od danas do 22. maja.

 

Istovremeno, UNICEF je obezbijedio besplatan internet za 1.981 učenika, od čega 1.037 učenika osnovih škola u RS i 944 srednjoškolaca. Korištenje ovog paketa biće omogućeno od sutra, 22. aprila, pa sve do 22. maja ove godine.

 

– Besplatni internet paket namijenjen je isključivo za potrebe realizacije nastave na daljinu i obezbjeđivanje nesmetanog pristupa onlajn platformama za učenje, nesmetanoj komunikaciji sa nastavnicima i slanju izvršenih zadataka – ističu iz Ministarstva.

 

Prethodno je ovo ministarstvo u saradnji sa kompanijom „Mtel” omogućilo besplatan pristup internetu za oko 1.100 srednjoškolaca u RS, takođe iz socijalno ugroženih porodica, zatim besplatan pristup RTRS portalu na kojem se prenosi nastava na daljinu, a ova kompanija donirala je oko 50 telefona i 50 tablet uređaja za učenike osnovnih i srednjih škola iz najugroženijih porodica.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *