Raspoređene donacije iz Malezije, Turske i Slovenije

Društvo

Republički štab za vanredne situacije odobrio je danas pripadajući dio donacije iz Malezije u iznosu od 750.000 komada medicinskih maski raspodjeli po sljedećem: Oružanim snagama BiH 100.000 komada, Opštini Bosanski Petrovac 30.000 komada, Opštini Drvar 30.000 komada, Opštini Glamoč 20.000 komada, Opštini Bosansko Grahovo 20.000 komada, Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske 50.000 komada, JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske 500.000 komada.

 

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

 

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak i o raspodjeli donacije Republike Turske, te je JZU Institut za javno zdravlje Republike Srpske naloženo da preuzme pripadajući dio donacije, s tim što će preuzeti doniranu količinu testova Covid-19 u stopostotnom iznosu tj. 1.000 komada, a ostalu količinu u pripadajućem iznosu od 37,5 odsto. Obavezuje se JZU Institut za javno zdravlje Republike Srpske da pripremi prijedlog raspodjele doniranih sredstava.

 

Republički štab za vanredne situacije donio je još Zaključak o raspodjeli donacije Republike Slovenije, te dao saglasnost da ukupna količina doniranih sredstva i opreme bude ustupljena Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *