U Maglaju za dan 10 novih slučajeva korona virusa

Društvo

Na području Maglaja u protekla 24 sata registrovano je novih 10 slučajeva zaraze korona virusom čime je brojka zaraženih došla do 46, potvrđeno je iz Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona.

 

Načelnik opštine Maglaj, koja je trenutno žarište korona virusa u Zeničko-dobojskon kantonu, Mirsad Mahmutagić u saopštenju za javnost je rekao da je od 18 uzoraka 10 pozitivno, a da je sedam s područja opštine Maglaj

 

– Danas se nastavlja testiranje novih 20-ak uzoraka. Nakon uvida u epidemiološku sliku, obavješteni smo od nadležnog epidemiologa da od danas svi radnici firme ‘Bontex’ idu u kućnu izolaciju – naglasio je Mahmutagić.

 

Podsjećanja radi, ranije je na području Maglaja za samo sedam dana registrovano je tridesetak slučajeva korona virusa, a svi su većinom vezani za firmu HM Promet.

 

– Bez obzira na popuštanje mjera u borbi protiv širenja korona virusa molimo sve građane da se strogo pridržavaju naredbi i preporuka kriznih štabova, a posebno da poštuju mjere socijalnog distanciranja i koriste zaštitne maske – rekao je Mahmutagić, piše Klix.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *